image
 |  5 10 Січня 2021 | 20:33

За 5 років виховали 20 чемпіонів світу: досягнення Федерації козацького двобою на Волині (ФОТО, ВІДЕО)

У Луцьку Федерація козацького двобою в області за 5 років існування згуртувала пів тисячі спортсменів та виховала 20 чемпіонів світу.

Про це розповів «Суспільному» голова федерації Олександр Кулаков.

У результаті розвитку змішаних бойових мистецтв, у Луцьку вперше почали розвивати вільну боротьбу. Олександр Кулаков розповідає, що на сьогодні мають результат – понад 500 людей, яких охоплює Федерація козацького двобою. З його слів, Волинь, якщо взяти саме дитячий спорт із бойових мистецтв, то в Україні є флагманом і не один рік утримує ці позиції.

Андрій Протасюк – майстер спорту України, має звання дворазового чемпіона України, чемпіона Європи та чемпіона світу з козацького двобою. Зараз передає свій досвід вихованцям. Говорить: наймолодшим на татамі – 4 роки. Один з наймолодших спортсменів тренера - Юрій Заєць. Його тренування привів брат, уже тренується два роки. На змагання юний спортсмен їздив і здобув перемогу.

«Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи №1 тренуються з вільної боротьби. Цей олімпійський вид спорту у Луцьку почали розвивати 2 роки тому», - каже тренер Володимир Шайдевич.

Чемпіон України з козацького двобою, чемпіон області з вільної боротьби Ілля Сломінський розповідає, що у його поєдинках боротьба відіграє значну роль, адже більшість перемог – у партері, а щоб це зробити – треба знати кидки, - каже чемпіон.

«На досягнутому не зупинятимуться, - говорить Олександр Кулаков. Щодо вільної боротьби нині в обласному центрі діє група базової підготовки, хочуть створити спеціалізовану, а потім готуватимуться до олімпійської».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська віце-міс Всесвіту відзначила 85-річчя: вражаюча історія

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити