image
 |  0 17 Жовтня 2018 | 08:07

За фактом застосування зброї в заказнику «Воротнів» відкрили кримінальне провадження

За фактом вчинення хуліганський дій на території ботанічного заказника «Воротнів» із застосуванням вогнепальної зброї 26 вересня 2018 року у прокуратурі Волинської області відкрили кримінальне провадження.
Про це зокрема написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова профільної депутатської комісії Волиньради Анатолій Вітів.
«Отримав відповідь від прокурора Волинської області Віктора Швидкого на своє звернення щодо скандальних подій, що відбувалися 26 вересня на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника «Воротнів», де під час організації «нічних розваг» і гульбищ високопосадовцями лісової галузі, з метою залякування журналістів і громадських активістів, які виявили ці факти, була застосована вогнепальна зброя…» – йдеться в повідомленні.


Як вбачається з відповіді прокурора, за фактом вчинення хуліганський дій на території ботанічного заказника «Воротнів» внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.
Санкція частини 4 цієї статті зокрема передбачає, що хуліганські дії, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка

«Упевнений, що організатори та винуватці п’яного нічного дебошу із застосуванням зброї мають понести заслужені покарання, адже такі дії переходять будь-які межі допустимого і є соціально небезпечними», – додає Анатолій Вітів.

Нагляд за додержанням законів під час провадження досудового розслідування у формі процесуального керівництва у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється Луцькою місцевою прокуратурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заказник «Воротнів» перетворюється на Межигір’я по-волинськи?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити