image
 |  2 25 Листопада 2020 | 08:16

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захвоpіло понад 5,6 тисячі волинян

За даними рутинного епідеміологічного нагляду за гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) протягом останнього тижня в області захворіло понад 5,6 тис. волинян, із них 33% — це діти віком до 17 років (1,8 тис.). Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Про це повідомили у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 10 %. На сьогодні він становить 544 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 17%.

Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено. Проте, зареєстровано локальні перевищення у Володимир-Волинському районі (на 35%), Луцькому районі (на 17%) та Локачинському районі (на 12%).

Перевищення епідемічного порогу захворюваності свідчить про типовий та очікуваний для даної пори року підйом захворюваності.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 41,6 тисяч мешканців області, що на 6,7 тис. більше ніж попереднього сезону.

З початку епідемічного сезону в області вакциновано 1255 осіб, із них 517 – це особи із групи ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведення святкових заходів у Луцьку залежить від епідеміологічної ситуації в місті

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити