image
 |  4 22 Вересня 2020 | 08:48

За тиждень порушники 14 разів порушували природоохоронне законодавство, — рибпатруль Волині

У період з 14 по 21 вересня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та два – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 323 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили два кг водних біоресурсів. Також вилучено 24 од. заборонених знарядь лову, з яких 22 – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 19 вересня в ході рибоохоронного рейду викрито грубе Порушення правил рибальства. Порушник за допомогою мисинової сітки здійснював незаконний вилов риби. У сітці знаходилася риба: карась сріблястий – 2 екз. та короп – 1 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 340 грн. Інцидент стався на р. Турія, поблизу с. Тойкут Ковельського району Волинської області.

Того ж дня, під час рибоохоронного рейду на р. Залізниця, поблизу с. Комарове Маневицького району Волинської області, викрито аналогічне порушення. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На усіх викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадуємо, з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські рибоохоронці провели екологічні акції з нагоди Міжнародного дня чистих берегів (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити