image
 |  5 28 Січня 2020 | 12:21

За минулий тиждень волинські рятувальники ліквідували 27 пожеж

У період 20-26 січня працівники підрозділів пожежно-рятувальної служби Волинської області ліквідували 27 пожеж, здійснили 16 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт.

Про це повідомили в У ДСНС України у Волинській області.

Під час ліквідації пожеж виявлено тіла двох людей, життя ще однієї людини співробітники ДСНС врятували під час приборкання пожежі.

Зокрема 25 січня під час гасіння пожежі у дерев’яному житловому будинку в смт Торчин Луцького районі працівники ДСНС виявили тіла двох чоловіків 1962 та 1963 р.н. Пожежу, що, за попередніми даними, виникла внаслідок необережності під час куріння, ліквідували співробітники 20-го Державного пожежного поста селища Торчин, 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька та вогнеборці місцевої команди села Білостік. Причина смерті чоловіків встановлюється.

20 січня о 21:17 мешканці багатоповерхівки на проспекті Молоді у Луцьку відчули запах диму з підвалу й викликали рятувальників. За 4 хвилини на місце виклику прибули працівники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини у складі трьох відділень. З’ясувалося, що дим поширюється із підвалу, тож рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби вирушили туди. За декілька хвилин у підвальному приміщенні вони виявили тліючий матрац на якому спав чоловік. Рятувальники винесли потерпілого та передали медикам, які також прибули за викликом. Працівники медичної служби госпіталізували потерпілого, яким виявився 53-річний безхатько, у Волинський обласний наркологічний диспансер з діагнозом алкогольне сп'яніння. О 21:27 рятувальники локалізували загорання, а о 21:30 ліквідували, а також забезпечили димовидалення у під’їзді будинку. За попередніми даними, пожежу спричинила необережність з вогнем потерпілого.

В області зафіксовані перші пожежі на відкритих територіях, спричинені необережним поводженням з вогнем громадян: 21 січня горіла суха трава між селами Житані та Фалемичі Володимир-Волинського району на площі 0,8 га, а 26 січня – очерет на площі 0,5 га поблизу села Іванівка Іваничівського району. Обидва загорання ліквідовані працівниками пожежно-рятувальної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінкульті сталася пожежа (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити