image
 |  124 11 Липня 2024 | 08:51

За минулу добу сталося 121 бойове зіткнення, напружена ситуація на покровському напрямку

Від початку минулої доби відбулося 121 бойове зіткнення, напружена ситуація залишається на покровському напрямку, також ворог помітно активізувався на торецькому і сіверському напрямках,

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України, - пише ВолиньUA.

На Харківському напрямку ворог тричі проводив наступальні штурми неподалік Вовчанська і Глибокого. У результаті, російські загарбники зазнали невдачі.

На Куп'янському напрямку противник шість разів атакував наші позиції в районах Синьківки та Берестового. Усі атаки противника були успішно відбиті.

Протягом доби ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку. Окупанти сьогодні атакували 14 разів неподалік Невського, Греківки та Макіївки. Силами оборони України було відбито 10 атак, ще чотири - тривають. Втрати російських окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку ворог активно наступав у районах Верхньокам'янського, Білогорівки, Спірної, Роздолівки та Виїмки. Захисники української землі зупинили 12 атак росіян, ще один бій триває.

На Краматорському напрямку відбулося п'ять штурмових дій противника поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Чотири атаки відбито, одна - триває.

На Торецькому напрямку росіяни 21 раз атакували неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка.

Відбито 18 атак, три - ще тривають. За попередніми даними, втрати ворога становлять понад 40 осіб особового складу, дві гаубиці та один автомобіль. Підрахунок триває.

Найбільшу активність російські загарбники проявили на Покровському напрямку. Від початку доби окупанти 41 раз намагалися вклинитися в нашу оборону неподалік населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Карлівка, Новоолександрівка, Калинове, Юр'ївка, Новоселівка Перша та Євгенівка. П'ять бойових зіткнень досі тривають.

Противник зазнає значних втрат - сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 162 окупанти, 97 із них - безповоротно, знищено три ББМ "Тигр", один 120-мм міномет, чотири ворожі автомобілі та один БПЛА ZALA. Крім цього, пошкоджено ще одну ББМ "Тигр".

На Курахівському напрямку ворог вісім разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Невельського, Дальнього та Парасковіївки. Українські воїни відбили шість атак противника, ще два бої - тривають.

Противник зазнав невдачі на Времівському напрямку. Росіяни здійснили п'ять безуспішних наступальних дій неподалік Водяного та Урожайного.

На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках усі зусилля потіснити наші підрозділи із займаних позицій не мали успіху. Сили оборони стежать за пересуванням ворожих підрозділів та ефективно застосовують засоби вогневого ураження.

У Генштабі окремо відзначили бійців 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ, які твердо і рішуче стримують натиск російських окупаційних військ, демонструючи свій професіоналізм і майстерність на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконуючи бойове завдання загинув Герой з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити