image
 |  99 7 Січня 2024 | 18:51

За німецькими полігонами шпигують невідомі дрони — ЗМІ

Над полігонами Бундесверу, особливо тими, де проходить підготовка українських військових, часто помічаються дрони, що викликає заклики політиків до негайного зміцнення захисту від безпілотників.

Рік тому представники німецьких спецслужб підозрювали, що за цими польотами можуть стояти російські агенти.

“Безпілотників помічено так багато, що було б небезпечно, якби хоча б невеликий відсоток з них були шпигунськими польотами. Ми іноді відкриті для російських служб, принаймні з повітря”, — зазначив політик із питань оборони Вільної демократичної партії Маркус Фабер.

Фабер висловлює впевненість, що активність шпигунських дронів має організований характер і вказує на російське втручання.

Іноді над окремими зонами одночасно літає кілька дронів. Проте, за словами депутата Бундестагу, немає підтвердження, що ці безпілотники керуються російськими агентами.

Фабер наголошує на необхідності оснащення німецької армії сучасними протидроновими системами, які б могли блокувати сигнали дронів, змушуючи їх приземлятися.

Експерт з оборонних питань від СДПН Андреас Шварц також підкреслює потребу в оперативності для Бундесверу. Він вказує на неприпустимість ситуації, коли генеральний інспектор виявляє серйозну проблему з безпілотниками, але протягом року не вживаються жодні заходи.

Міністерство оборони Німеччини не надає коментарів щодо інцидентів, пов’язаних з безпекою.

Відомо, що у 2022 році була помітна активність дронів на військовому полігоні Вільдфлекен у Баварії, і в 2023 році було створено Оперативну групу безпілотників.

Нині Бундесвер використовує систему HP-47 для захисту від дронів, але потребує додаткового обладнання.

Бундесвер має майже 1500 об’єктів в Німеччині, включаючи полігони, казарми, адміністративні будівлі та військові відділи. Згідно з авіаційними правилами, польоти безпілотників заборонені над територіями Бундесверу, з дотриманням мінімальної відстані в 100 метрів, що також стосується військових маневрів в інших регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу окупанти втратили ще 860 солдатів і 36 артсистем

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити