image
 |  0 11 Березня 2021 | 09:04

За перший тиждень березня на Волині викрили 10 порушників Правил рибальства

У період з 1 по 9 березня 2021 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 7 рибоохоронних рейдів та викрито 10 порушень природоохоронного законодавства. З них дев’ять за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та одне – за грубе порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

Про це інформують у пресслужбі Волинського рибпатруля.

«За даний період на порушників накладено 459 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили в порушників 1 од. заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, другого березня в ході рибоохоронного рейду спільно з працівниками УТМР викрито грубе порушення правил рибальства. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. Інцидент стався на оз. Домашнє, поблизу с. Кримне Дубечненської ТГ Ковельського району Волинської області.

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Третього березня в ході рибоохоронної роботи на водному об’єкті, поблизу смт Локачі Володимир-Волинського райну викрито порушника Правил рибальства. На громадянина складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Аналогічні порушення рибальства було викрито на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Володимир-Волинського району. На порушників оформлено протоколи про адмінправопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Працівниками Волинського рибоохоронного патруля будуть й надалі проводитися інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо недопущення порушень правил рибальства. Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька берег Стиру закидали сміттям (ВІДЕО)

Додатково:

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона діятиме до 31 березня 2021року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити