image
 |  0 15 Січня 2019 | 13:11

За рік ціни у Волинській області зросли на 9,9%

Споживчі ціни у Волинській області у грудні 2018 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,5%, за рік – на 9,9%, тоді як в Україні – на 0,8% та 9,8% відповідно.

Таку інформацію повідомили в Управлінні статистики Волинської області.

На споживчому ринку області у грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,4%. Найбільше подорожчали овочі (на 17,2%). Зросли ціни на сметану, молоко, рибу та продукти з риби, хліб, фрукти, кисломолочну продукцію, сири, свинину, макаронні вироби на 4,3–0,6%. В той же час подешевшали сало, цукор, рис, яловичина та телятина, м'ясо птиці, яйця, масло на 5,4–0,7%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 0,6%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті обшуків на Волині виявили нелегальних автозапчастин на 10 мільйонів

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,1% відбулося за рахунок підвищення тарифів на опалення на 10,6%, гарячу воду – на 10,5%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 2,8% зумовлено здешевленням палива та мастил на 5,7%. Разом з тим подорожчав проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті на 1,2%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити