image
 |  2 5 Серпня 2019 | 16:46

За рівнем зарплат Волинь обігнала сім областей

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій Волинської області у січні–червні становила 8195 грн (в Україні – 10027 грн), що на 19,4% більше, ніж у січні–червні 2018 року. За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області. 

За інформацією обласного Управління статистики, найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9–1,6 раза.

Індекс реальної заробітної плати у січні–червні порівняно з відповідним періодом 2018 року становив 109,3% (в Україні – 109,8%).

Впродовж червня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 30,1% і на 1 липня 2019 року становила 24,9 млн.грн.

Вчасно не отримали заробітну плату 2,7 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 1,7% від середньооблікової кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 8224 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня заробітна плата у волинян становить більше 9 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити