image
 |  2 11 Листопада 2019 | 10:20

За що насправді судили Стуса? У Луцьку презентують нашумілу книгу

За що насправді судили українського поета і дисидента? Волинський обласний краєзнавчий бласний музей запрошує на презентацію книги «Справа Василя Стуса».

Про це йдеться на сайті "Музейний простір Волині".

11 листопада о 15:00 годині в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться презентація книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані.

У книзі зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі?

До матеріалів 1980 року додано кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не лише українських, а також європейських поетів ХХ століття.

На презентації ви матимете змогу дізнатись про:

– суд і роль адвоката Медведчука;

– останні роки життя в таборі особливого режиму;

– Нобелівську премію: чи мав поет шанс її здобути?

– смерть Василя Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство?

Під час заходу відвідувачі також матимуть можливість ознайомитись з матеріалами виставки, присвяченої волинським дисидентам.

Вахтанг Кіпіані – редактор видання «Історична правда», ведучий телепрограми «Історична правда», викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри «PR» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси – розповість за що насправді судили українського поета і дисидента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Мазур: У моїй справі проходять і Яценюк, і Ярош, і брати Тягнибоки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити