image
 |  7 11 Травня 2021 | 20:39

За тиждень на ГРВІ занедужало понад чотири тисячі волинян. Майже половина – діти (ВІДЕО)

За останній тиждень занедужало понад чотири тисячі людей.

Про це розповіла «Суспільному» епідеміологиня обласного лабцентру Валентина Хомутінкіна. З її слів, захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед волинян знизилася.

Йдеться про грип, ГРВІ та коронавірусну інфекцію. Захворюваність серед дорослого населення знизилася на 38%.

Серед дітей кількість випадків у порівнянні з минулим місяцем зменшилася, проте рівень захворюваності залишається високим, зазначила лікарка-епідеміологиня. Упродовж минулого тижня медики зафіксували ГРВІ у більш як двох тисяч дітей.

Зі слів Валентини Хомутінкіної, це і дошкільнята, і школярі.

«Відсоток дитячого населення серед захворілих знаходиться на досить високому стабільному рівні – 47-48 %», – каже епідеміологиня. Додає: вірус грипу в цьому епідеміологічному сезоні не реєстрували.

До 250 пацієнтів звертається щодня до педіатрів Луцької міської поліклініки, говорить заступниця медичного директора Наталія Кеда. Лікарка каже: школярі знаходяться у групі високого ризику для розвитку респіраторної інфекції. З її слів, у місті захворюваність серед дітей, у порівнянні з квітнем цього року, зменшилася.

«Дітки хочуть бігати на вулиці, переохолоджуються. Звичайно, збільшується потовиділення, випивають води холодної, от і застуда та вірусна інфекція», – додала Наталія Кеда.

Нагадаємо, у березні цього року епідеміологи повідомляли про перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в області на 40 %. Найбільше хворих тоді фіксували в Луцьку і Володимирі-Волинському, а також Ківерцівському, Ковельському та Маневицькому районах.

На початку травня епідеміологічний поріг в області був перевищений на 30 %. Йдеться про ГРВІ, грип та коронавірусну інфекцію. Також зберігався високий рівень захворюваності серед дітей – 48 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у 4 районах та Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити