image
 |  2 12 Березня 2020 | 09:18

За тиждень порушники завдали майже 8 тисяч гривень збитків, - Волинський рибпатруль

У період з 2 по 9 березня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 32 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 11 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 15 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення), один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 26 од. заборонених знарядь лову.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«У порушників затримано 9 кг водних біоресурсів та 14 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 561 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 7 748 грн», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Для прикладу, третього березня рибпатрульні здійснили інформаційні рейди водоймами Любешівського та Старовижівського районів з метою ознайомлення рибалок з Правилами любительського рибальства. Громадянам роздали інформаційні листівки з основними правилами риболовлі, відповідальністю за їх порушення та нагадали про нерестову заборону.

П’ятого березня в ході рибоохоронної роботи державні інспектори здійснили рейд на ринки Іваничівського району. На Центральному ринку м. Нововолинськ було виявлено громадянина, який здійснював незаконний продаж раків без дозвільних документів. У порушника вилучено 2 кг водних біоресурсів.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинські водойми заселили понад 2 тонни малька риби (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити