image
 |  0 23 Червня 2020 | 08:16

За тиждень волинські рибпатрульні викрили 23 порушення Правил рибальства: що порушували?

У період з 15 по 22 червня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 10 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. 

«За даний період на порушників накладено штрафів на суму 493 гривень, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 одиниць заборонених знарядь лову та ще 32 одиниці – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик. 

Для прикладу, 17 червня близько 21 години державні інспектори рибоохорони викрили грубе порушення правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Інцидент стався на річці Турія, поблизу села Блаженик Турійського району Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті спіймали «на гарячому» робітників зі сміттям (ВІДЕО)

Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству. На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства). Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Як інформують у пресцентрі Волинського рибпатруля, 19 червня завдяки повідомленню на «гарячу лінію» рибпатруля виявлено безгосподарське майно. На оз. Велике Чорне, поблизу смт Шацьк Шацького району Волинської області вилучено 14 од. сіток, загальною довжиною 980 метрів. У сітках знаходилася риба: карась сріблястий – 2 екз. та лящ – 5 екз. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище. Попереджено збитків на суму 1 505 гривень.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виправдали ненадовго: ківерцівського суддю-хабарника знову судитимуть

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити