image
 |  2 5 Листопада 2020 | 17:58

За відсутність маски штрафуватимуть на місці

В Україні хочуть запровадити штраф за перебування без засобів індивідуального захисту у громадських спорудах і транспорті. Його виписуватимуть на місці.

Про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Законопроєкт передбачатиме штраф за неносіння масок від 170 до 255 гривень. Причому протокол складатимуть одразу на місці, а не так, як раніше. Тоді складали протокол, передавали його в суд. Він потім вирішував - стягувати штраф чи ні. Через це у менш як 5 чи 3 відсотках випадків були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і організацій", - повідомив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ пропонує визначити новий показник у червоні зони

Степанов додав, що буде такий самий механізм, як і при порушенні правил дорожнього руху. Штраф можуть накладати працівники Нацполіції, епідемічного контролю, органів місцевого самоврядування.

"Я дуже вдячний народним депутатам, що вони підтримали цей законопроєкт. Розраховую на його ухвалення в сесійній залі Верховної Ради. Нам це необхідно", - сказав Степанов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити