image
 |  4 11 Червня 2020 | 12:06

Зеленський натякнув, що Аваков має піти у відставку?

Зеленський натякнув, що Аваков має піти у відставку.

Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на «Українську правду».

Президент Володимир Зеленський запевняє, що під час виборів у нього не було жодних домовленостей з главою МВС Арсеном Аваковим, а після останніх інцидентів з поліцією він має відповісти.

Президент Зеленський в інтерв’ю «Українській правді» пояснив, що під час виборів він вважав, і всі навколо говорили, що немає міністра МВС такого ж потужного, як Арсен Аваков.

Згвалтування у Кагарлику та перестрілку у Броварах президент назвав «дуже складним і неоднозначним питанням».

Якщо зовсім відверто, культура інших країн показує, що якщо є такі випадки в країні… За такі речі повинен нести відповідальність сам міністр, – сказав Зеленський.

Водночас президент запевнив, що не пропонував Арсену Авакову піти у відставку.

За словами Володимира Зеленського, Арсен Аваков «зайшов у гучну справу» і вже багато зробив – «правильно, неправильно – побачимо з часом». Мовиться про загибель журналіста Павла Шеремета.

Шеремет – його особиста відповідальність. І я йому казав, що хочу побачити, як це закінчиться. Те, що я бачу і суспільство це бачить – там все дуже неоднозначно. Я хочу, щоб він довів це, тому що це дуже гучна справа, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що не хоче, аби історія з Шереметом була такою, як історія з Гонгадзе. Тобто всі знають, що журналіста вбили, всі розуміють, що хтось за цим був і як це зроблено, але відвертої відповіді досі нема.

Окрім того, президент хоче побачити результат щодо вбивства Катерини Гандзюк.

Коли Арсен Аваков виступав у Раді, під стінами парламенту в Києві, а також інших українських міст, прокотилася хвиля протестів. Учасники вимагали відставки через декілька резонансних справ в Україні.

Мовиться про:

зґвалтування у відділені поліції в Кагарлику, в якому підозрюють двох поліцейських;

стрілянина в Броварах за участі близько сотні людей;

pозслідування справи вбивства Кирила Тлявова, де підозрювані – працівники поліції;

провалена реформа поліції, де чимало колишніх правоохоронців поновилися на своїх посадах через суд.

У Раді депутати зареєстрували постанову про його відставку, але Володимир Зеленський досі вважає Авакова «потужним міністром».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов – Зеленському: Це кричущі порушення прав людини, про що свідчить практика Європейського суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити