image
 |  2 25 Лютого 2020 | 19:00

За зневагу до української мови проти продюсерки телеканалу «1+1» відкрили кримінальне провадження

Національна поліція відкрила кримінальне провадження щодо продюсерки телеканалу «1+1» Олени Єремєєвої за зневажливі висловлювання про українську мову.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Верховної Ради України Володимир Ар'єв.

«Кримінальне провадження проти продюсерки 1+1, для якої українська мова виявилася неповноцінною, порушена. Стежимо за результатами розслідування», - зазначив депутат.

Причина - зневажливі висловлювання про українську мову.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 161 КК України, а саме – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Face і «фейс» Михайла Поpошенко: «патpіоти» в Лондоні (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити