image
 |  340 18 Серпня 2024 | 23:31

Заблокована вулиця: у селі біля Луцька демонтували скандальні стовпці

Підгайцівська сільська рада демонтувала металеві стовпці, які обмежували рух проїжджою частиною вулиці Григорія Андрузького неподалік Луцька. Посадовці нарешті виконали припис поліції, яка вимагала знести незаконну конструкцію.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» повідомили у Підгайцівській сільській раді.

Влітку 2023 року, рух вулицею Андрузького перекрили і дорога стала тупиковою. Металеві стовпці встановили мешканці сіл Прилуцьке та Липини. Люди нарікали на надто інтенсивний рух проїжджою частиною. Однією з організаторів обмеження проїзду виявилася мешканка села, інспекторка митного поста «Ягодин» Алла Наливайко.

У середині 2023 року місцевий мешканець Георгій Давидюк звернувся до Луцької міської ради з вимогою демонтувати обмежувачі руху. 5 лютого 2024 року стовпці знесли, проте наступного дня вони знову стояли посеред дороги. Щоправда вже на території Підгайцівської громади.

Згодом Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області скерувало припис сільському голові Підгаєць Юрію Семенюку. Він натомість просто розводив руками і апелював до іншого листа рятувальників, який очільнику громади надали інші мешканці вулиці. У ньому йшлося, що приписи районного управління ДСНС мають суто рекомендаційний характер. Тоді підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк переконував журналістів «Сили правди», що й сам зацікавлений у знесенні стовпців, і пообіцяв владнати це питання на сесії.

Наприкінці липня цього року місцеві мешканці повідомили, що стовпці нарешті знесли. «Сила правди» уточнила цю інформацію у сільській раді.

«Стовпці демонтовували та встановлювали разів п’ять. Але Департамент поліції надіслав припис: «Негайно демонтувати». Нещодавно обмежувачі остаточно демонтувала сільська рада», – пояснив Юрій Семенюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити