image
 |  7 8 Серпня 2020 | 21:41

Заборгованість Пенсійного фонду постійно зростає, - аналітики

За даними казначейства, у липні 2020 року Пенсійний фонд отримав рекордний розмір позик - 17,8 млрд грн. При цьому, протягом місяця він погасив позик на 16,1 млрд грн.

Такі кошти з Єдиного казначейського рахунку використовують, аби перекрити діру у надходженнях.

З початку року Пенсійний фонд вже отримав позик на суму 85,2 млрд грн, із яких погасив лише 72,2 млрд грн. Таким чином, обсяг непогашеної заборгованості Пенсійного фонду перед ЄКР сягнув вже 13 млрд грн. І він постійно зростає, стверджують аналітики Центру аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської Школи Економіки.

На початку червня залишок непогашених позик складав 9,2 млрд грн, на початку липня - 11,38 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця в Польщі запроторили за грати за побиття сковорідкою своєї колишньої

Обсяг непогашеної заборгованості зростає із березня. Одна з можливих причин - карантин, і пов'язаний із цим дозвіл в окремих випадках не платити чи платити із затримкою ЄСВ. Як наслідок - зменшення відрахувань до Пенсійного фонду. За нормального функціонування державних установ позички на покриття касових розривів мають бути відсутні.

Відповідно до оприлюдненого Пенсійним фондом звіту, доходи від ЄСВ за 6 місяців 2020 року виконані на рівні 44% від річного плану надходжень від ЄСВ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити