image
 |  40 25 Січня 2020 | 13:31

«Заборонено законом»: через книгу про ОУН-УПА на польському кордоні затримали Вахтанга Кіпіані

Українського журналіста, історика Вахтанга Кіпіані затримали на польському кордоні через наявність у нього книги про ОУН-УПА.

Про це Вахтанг Кіпіані повідомив на своїй сторінці у Facebook, відзначивши, що йому знадобилася допомога юриста.

"Сьогодні (24 січня) польська митниця на годину затримала на кордоні через наявність в багажі цієї книги. Цитата – "заборонено ввезення згідно із законом Європейського Союзу". Що, звичайно, неправда. Спасибі юристу за допомогу. Все добре. Їдемо з книгами до Відня", – йдеться в повідомленні.

Він також додав, що успішно дістався до австрійської столиці. Крім того, колишній глава Українського інституту національної пам'яті, а нині народний депутат Володимир В’ятрович зазначив під постом, що “все більше західний сусід стає схожим на східного”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України викликало посла Польщі через заяву про діячів ОУН-УПА

У коментарях Кіпіані додав, що він дістався до Відня, Австрія. Також колишній глава Українського інституту національної памяті, а нині народний депутат Володимир В'ятрович зазначив під постом, що "все більше західний сусід стає схожим на східного".

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Польщі почали пошуки свідків і потерпілих від "геноциду", який нібито здійснили проти поляків члени ОУН-УПА та інші співучасники в 1939-1945 роках.

Раніше колишній народний депутат від "Партії регіонів" Олексій Журавко заявив, що поляки змусили українця з'їсти червоно-чорний прапор ОУН-УПА, який побачили в його авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Українським напрямком» у Кремлі замість Суркова займеться Козак, — Венедиктов

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити