image
 |  7 30 Листопада 2022 | 23:31

Загадкові зникнення людей: на Волині є болото, яке називають «чортовим» (ВІДЕО)

Цуманська пуща на Волині здавна відлякує місцевих. Тут є «чортове» болото і все, що писала колись Леся Українка про цей край у «Лісовій пісні» - правда. Тутешні люди свято вірять і у лісових мавок, і в потерчат, які змушують блукати довкола болота навіть старожилів. Вже немає не світі тих людей, які пам’ятають чому болото назвали «чортовим». Але давні страшні історії передаються селянами із уст в уста.

«Тут стояла австрійці. Вони зробили величезні та глибокі окопи кругом. І одного разу цілий загін австрійців пішов через «чортове» болото і не повернувся. Він просто зник», - розповів місцевий історик Микола Бутимучук.

У Другу світову дикість і неприступність місцин пущі і «Чортового» болота використовували партизани української повстанської армії. Тут навіть був бункер головнокомандувача УПА Василя Кука. Крім того, на болоті є те, що важко пояснити навіть науковцям. Що саме – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити