image
 |  0 25 Лютого 2022 | 08:42

Загальна мобілізація: кого з волинян призиватимуть у першу чергу?

Загальна мобілізація відбувається в чотири етапи, які впроваджуються відповідно до потреб та можливостей під час активних бойових дій.

Про це інформує Телеграм-канал 12 каналу з посиланням на ТСН.

Перша черга оперативного резерву – колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії за контрактом або під час однієї з попередніх хвиль мобілізації (йдеться саме про ветеранів бойових дій з 2014 року, а не всіх, хто коли-небудь проходив строкову службу).

Друга черга оперативного резерву – військовослужбовці, що проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

Мобілізаційний резерв – військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу і не призивалися під час попередніх мобілізаційних хвиль.

Громадський резерв – решта громадян, які не мають вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших військових формувань винятково в особливий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВолинь — не виняток: Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити