image
 |  0 14 Квітня 2022 | 19:02

Загарбники зруйнували в Україні 24 лікарні, пошкоджено - понад 300

Російські окупанти пошкодили в Україні вже 324 лікарні, 24 — знищили повністю.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

Цитата

"З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україні пошкоджено 324 лікарні, з яких 24 — знищено вщент", — повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

Деталі

За його словами, перелік зруйнованих медзакладів чи не щодня поповнюється новими й новими лікарнями. Адже російські терористи руйнують все на своєму шляху.

Проте на територіях, які вже звільнено від окупантів, розпочалися роботи щодо відновлення закладів охорони здоров'я.

"Одразу, як територія звільняється від окупантів, ми направляємо туди необхідні ресурси. Зокрема, міністерство вже розпочало планувати відновлення і відбудову лікарень. Наразі МОЗ працює над комплексним планом, де саме будуватимуться лікарні, в якому вигляді вони будуть відновлені та які послуги надаватимуть. Поки триватиме відбудова медзакладів, у деяких населених пунктах тимчасово можуть бути розміщені мобільні шпиталі. Також у лікарнях, які мають незначні пошкодження, будуть проведені косметичні ремонти, як проміжний етап", — повідомив Яременко.

Нагадаємо

За даними Офісу Генпрокурора, окупанти пошкодили в Україні 1014 закладів освіти, з них 91 зруйновано повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відновили практичний іспит для водіїв на категорію "В"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити