image
 |  0 3 Червня 2023 | 10:53

Загибель людей через закрите укриття: трьом посадовцям повідомили про підозру

Трьом посадовцям та охоронцю медзакладу повідомлено про підозру у справі щодо трагедії, в якій через падіння уламків ворожої ракети, загинули люди, що не змогли потрапити до укриття.

Про повідомляє Київська міська прокуратура.

«За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва чотирьом особам, затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття, повідомлено про підозру», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику інкриміновано ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю - ч. 3 ст. 135 КК України - залишення в небезпеці, яке призвело до смерті.

«Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів»,- зазначається в повідомленні.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Окрім того, поліція показала відео перевірки укриття. Було вилучено службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін.

Як повідомлялося, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 р.н.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Згодом в рамках розслідування трагедії, в якій через падіння уламків ворожої ракети, загинули люди, що не змогли потрапити до укриття, було затримано чотирьох осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіки 32: розповіли про волинянку, яка загинула під час обстрілу Києва

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити