image
 |  0 19 Червня 2019 | 17:37

Заговорили про перегляд мовного закону

В Україні можуть переглянути закон про мову. Експертна група з питань мовної політики закликає утриматись від таких кроків.

"За результатами обговорення експертна група з питань мовної політики закликала президента України, Кабінет Міністрів, Верховну Раду, місцеві органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також політичні партії і політиків, які беруть участь у передвиборній кампанії, консолідувати свої зусилля для успішного втілення закону та утриматися від дій, що можуть зупинити реалізацію закону або призвести до його перегляду", - йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

Віце-прем'єр закликав усі органи влади та місцевого самоврядування долучитися до проведення широкої інформаційної кампанії щодо роз'яснення норм закону, про це повідомляє Інтерфакс Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЦУ звернулися до військових священиків

"Сьогодні ми є свідками і учасниками неоднозначних дискусій, які розгортаються в ЗМІ щодо закону України про функціонування української мови як державної. Тривожні заяви та ревізіоністські заклики щодо цього закону лунають від представників оточення президента. У зв'язку з цим є дуже серйозна небезпека чергового реваншу у цій сфері та "відкату" назад. Тому ми маємо зробити все від нас залежне, щоб норми закону запрацювали в повному обсязі і мали незворотний характер", - сказав Розенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити