image
 |  7 19 Травня 2022 | 21:42

Загроза ракетних ударів по Україні залишається високою

На півдні України російські війська не ведуть активних наступальних дій, готують додаткові рубежі оборони.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь", пише Українська правда. 

Дослівно: "Ворог не веде активних наступальних дій на лінії зіткнення, готує додаткові рубежі оборони та отримує суттєвий вплив на морально-психологічний стан через успіхи та просування наших військ на сході України".

Деталі: На Миколаївщині продовжуються обстріли населених пунктів із мирними жителями. В обласному центрі відносно спокійно.

На Херсонщині ворог намагався видати свій обстріл Чорнобаївки за дії Збройних Сил України. "Але місцеві вже дуже добре розрізняють тактику дій ворога і на провокацію не піддалися", - зазначили в командуванні.

Повідомляється також, що окупанти заблокували в’їзд та виїзд з Херсонщини та обстрілюють евакуаційні колони.

Дослівно: "Не полишаючи намірів укріпитися на острові Зміїному та атакувати з моря, ворогом сформовано 2 загони бойових кораблів. Але штормова погода Чорного моря змушує їх укриватися ближче до пунктів базування в тимчасово окупованому Криму.

Тим не менш, 2 кораблі – носії крилатих ракет продовжують тримати загрозу ракетних ударів високо вірогідною, як і берегові ракетні комплекси, і стратегічна авіація противника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чотирьох напрямках наступ і штурмові дії ворога провалені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити