image
 |  4 21 Липня 2021 | 20:35

«Захід-2021»: до Білорусі прибувають перші ешелони з військовими і технікою з РФ

Міністерство оборони Білорусі повідомляє про прибуття перших ешелонів з російськими військовослужбовцями та технікою для підготовки до військових навчань "Захід-2021".

Про це пише "УП" із посиланням на сайт Міноборони РБ.

"21 липня в Білорусь для підготовки до участі в спільному стратегічному навчанні збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації "Захід-2021"почнуть прибувати перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями та технікою", - йдеться в повідомленні.

Спільне стратегічне навчання "Захід-2021" має пройти на полігонах двох країн з 10 по 16 вересня.

Заявлена ​​тема - "Застосування угруповань військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі підірвався український боєць

Що передувало: У Міноборони РФ повідомляли, що запланували провести понад 4500 військових навчань і тренувань до кінця літа.

Головним підсумком 2021 навчального року в російській армії стануть спільні російсько-білоруські стратегічні навчання "Захід-2021". Повідомляється, що на них планують створити складну повітряну обстановку та масово застосовувати авіацію.

Чому це важливо: Росія 8 рік здійснює гібридну військову агресію проти України: незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - та підтримує незаконні збройні формування на Донбасі. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій. Від початку 2021 року Росія неодноразово брязкала зброєю біля кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знешкодили «диверсантів», які планували теракт: у Луцьку силовики завершили навчання (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити