image
 |  27 19 Серпня 2020 | 18:36

Закрадаються сумніви у компетентності Ковельської РДА, - волинський еколог про продаж озера

Ситуація продажу озера Грушівка, що на Ковельщині, набула небувалого резонансу.

Журналісти ВолиньUA звернулися за коментарем до ексочільника управління екології та природних ресурсів у Волинській області Олександра Самосика.

Нагадаємо, що озеро Грушівське на Волині виставили на продаж. 10 гектарів землі з дерев’яним будинком в прибережній смузі пропонують за 85 тисяч американських доларів. І це при тому, що озеро належить народу України, а земля під ним комунальна.

Зокрема, Олександр зазначив, що це нечуваний випадок, який апріорі є незаконним.

«Продаж озера не має ніяких законних підстав. Адже, як говорить стаття 6 Водного кодексу України "водні об'єкти є виключно власністю Українського народу і надаються тільки у користування". Власне, орендар не має права не тільки продавати озеро, але й давати в оренду будь-кому те, що створено природою. Це підтверджує 51 стаття Водного кодексу "передача орендарем права на оренду водного об'єкта іншим суб'єктам господарювання забороняється"», - пояснює еколог. 

«Чому дане озеро стало об’єктом для продажу, це вже питання до місцевої влади, зокрема до Ковельської РДА, яка заключала договір з орендарем. Така ситуація вкотре підтверджує бездарність нинішньої влади, яка ніяким чином не контролює незаконні дії, які пов’язані із орендою землі, водних ресурсів тощо».

Також ми поцікавилися чи є об’єктивною ціна оренди 218 гривень в рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайство чи корупційна схема? Волинське озеро виставили на продаж за 85 000 $

Олександр Самосик зазначив, що це чистої води корупційні схеми, адже ведення даного господарства із зазначеною орендою не наповнить місцевий бюджет.

«Це нонсенс! 218 гривень в рік? Це чистої води шахрайство. Шахрайство перед громадою. Маючи такий потенціал наповнення бюджету, можна відбудувати дороги, садочки, школи. В цьому випадку, це копійки. А в які кишені йдуть реальні гроші – тут уже питання до Ковельської РДА. У мене закрадаються сумніви щодо компетентності цієї адміністрації», - зазначив еколог.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити