image
 |  4 2 Липня 2022 | 23:31

Закрили справу військового з Волині, якого затримали за продаж бронежилетів

Справу із затриманням працівниками СБУ військового в місті Ковелі, який продавав гуманітарні бронежилети, закрили.

Про це повідомляють «Волинські новини».

У квітні Служба безпеки України затримала під час збуту солдатської амуніції військового.

При чоловікові виявили партію бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги. Загальна вартість – $18 тисяч.

Незаконну схему організував військовослужбовець добровольчого формування Підгайцівської громади.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили бронежилети, каски, гігієнічні товари, готівку у валютах різних країн на загальну суму майже 800 тисяч гривень.

Чоловіка, який продавав каски та бронежилети, звати Микола Король. Він донедавна очолював відділ благоустрою в Підгайцівській ТГ.

До відповідальності, однак, його не притягнули. Нині фігурант справи заявляє, що амуніцію купував законно, і намагається через суд повернути арештований товар.

Судді поки що відмовляються повертати вилучене. Своєю чергою, суддя Олег Клок не погодився з апеляційним рішенням колег.

Я не можу погодитися з рішенням апеляційного суду. У матеріалах справи відсутнє документальне підтвердження того, що бронежилети, захисні каски та підсумки для бронежилетів, які вилучено під час огляду місця події та обшуку, є гуманітарною допомогою, благодійною пожертвою чи безоплатною допомогою.

Таким чином, матеріалами кримінального провадження не доведено події кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України, в суді апеляційної інстанції, а тому ухвала слідчого судді про арешт майна підлягає, на мою думку, скасуванню з відмовою в задоволенні клопотання прокурора – йдеться в ухвалі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити