image
 |  4 27 Лютого 2020 | 13:04

Залізничне сполучення з Луцьком дуже мляве - депутат

Депутат Луцької міської ради від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан розповів, що залізничне сполучення із обласним центром Волині дуже мляве, практично відсутнє міжнародне сполучення та запитав у в.о. мера Григорія Пустовіта чи робить влада міста кроки у налагоджені залізничного сполучення.

Про це йшла мова під час засідання 70-ї сесії Луцькради.

«Залізничне сполучення у Луцьку дуже мляве, відсутнє міжнародне сполучення та між містами обласних центрів України. Ми хочемо бачити туристів у Луцьку, але по суті немає умов, як добратися до нашого обласного центру з інших українських міст. Не зручне сполучення із столицею України», - наголосив Андрій Білан.

Також депутат зауважив, що існує слабке сполучення міського громадського транспорту району залізничного транспорту із центром Луцька, особливо у вечірній час.

«Інше питання, це слабке сполучення району залізничного вокзалу із центром міста, адже у вечірній час у тому районі міста рух міських маршрутів практично відстуній», - розповів Білан.

До слова, в район залізничного вокзалу нині курсує два міських маршрути, це тролейбус №4 та автобус №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Укрзалізниці» повідомили про зміни руху поїзду «Ковель-Червоноград»

Очільник міста запевнив, що в тому районі міста достатньо громадського транспорту, навіть якщо і немає транспорту, то можна пройтися на проспект Перемоги і там сісти на зручний транспорт.

«Там достатньо для того щоб виїхати. Я не знаю про які часи ви там говорите. Там курсує двійка автобус, тролейбуси №4. Якщо перейти до проспекту Перемоги, там є тролейбус 5-ка. Там достатно таксі», - відповів Григорій Пустовіт.

Тобто добратися туристам чи людям з вокзалу радять або на таксі, або йти на проспект Перемоги де більший трафік транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрзалізниця» купила у депутата кондиціонери в 5 разів дорожче, ніж у магазинах

Проблема із залізничним сполученням Луцька виникла ще задовго до того часу, як очільником міста став Григорій Пустовіт.

«Ця проблема виникла не вчора, і не позавчора. Це тоді коли планували будівництво залізниці. І замість того щоб провести залізницюб Київ-Львів через Луцьк, то Луцьк виявився збоку. Ми не знаходимось на центральній трасі. Відповідні листи-звернення готували до «Укрзалізниці», щоб збільшили кількість потягів до Луцька», - розповів Пустовіт.

Так і живемо, говоримо про туризм, хочемо бачити більше комфортне життя для лучан, але наразі «Укрзалізниця» та міська влада Луцька в пошуках компромісу та діалогу у вирішенні цих питань. Сподіваємось проблему залізничного сполучення вирішать у найближчому майбутньому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити