image
 |  5 28 Грудня 2017 | 14:53

Залізничники зупинили поїзди з вимогою підвищити зарплати

Сьогодні, 27 грудня 2017 року, відбулась акція протестів залізничників, у ході якої було зупинено рух поїздів на ряді станціях, у тому числі в Івано-Франківську, Кривому Розі та Полтаві.
Про це повідомляють організатори з Вільної профспілки машиністів України, - передає «Соцпортал».
- У локомотивному депо Подільськ (Котовськ) на підтримку мирної акції протесту Вільної профспілки машиністів України проведені загальні збори. По шляху прямування участь в акції з зупинкою поїздів прийняло участь 12 локомотивних бригад, – йдеться у повідомленні на сторінці профспілки у Facebook.

Серед вимог акції вказане невідкладне підвищення на 100% заробітної плати залізничникам, які безпосередньо пов’язані з рухом поїздів, перевезенням вантажів та пасажирів утриманням інфраструктури. Крім того, протестувальники хочуть встановити обмеження максимального розміру заробітної плати керівництва ПАТ «Укрзалізниця» не більше ніж 10-ти кратної заробітної плати працівника основної професії Товариства.
Зупинка потягів тривала з 9:00 до 9:30 та станціях, тож, за словами профспілковців, на рух пасажирських поїздів це не вплинуло.
«Укрзалізниця» на своїй сторінці в свою чергу повідомила, що відповідно до наказу від 22 грудня середньомісячна заробітна плата робітників локомотивних бригад зросте на 32-45%.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити