image
 |  7 4 Січня 2020 | 17:55

Замах на депутата Соболєва: стало відомо про скандальне рішення судді (ДОКУМЕНТ)

Печерський районний суд міста Києва звільнив з-під варти громадянина Росії Гелані Межиєва, який, імовірно, "входить до банди" Юсупа Абуєва, підозрюваного в організації замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва, у результаті якого загинув його син.

Про це повідомив народний депутат України VIII скликання Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Telegram.

Межиєва залишили під домашнім арештом.

За інформацією Мосійчука, Межиєв є "членом банди" Юсупа Абуєва, який перебуває в розшуку та підозрюється в організації замаху на Соболєва. Ухвалу було підписано судею В. Карабанем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські врятували п'яного водія з автівки, що застрягла на колії, за мить до зіткнення з потягом (ФОТО)

Як повідомляв OBOZREVATEL:

У Києві 1 грудня обстріляли автомобіль Range Rover депутата Київської обласної ради Соболєва. У результаті замаху від поранення в голову загинув 3-річний син депутата Олександр. Сам політик під час інциденту не постраждав. 

Соболєв кілька років перебував у жорсткому конфлікті з впливовим "донецьким" суддею. Йому і його родині надходили погрози, зокрема фізичної розправи. 

2 грудня стало відомо про затримання двох підозрюваних у замаху на Соболєва. Вони – ексбійці УДА. З'ясувалося, що під час інциденту постріл здійснювався не з автомобіля (як спочатку вважалося), а з будівлі. 

Одним із підозрюваних у вбивстві 3-річного сина Соболєва виявився 20-річний Андрій Лаврега. Також у мережі з'явилося фото добровольця УДА Євгена Семенова, другого підозрюваного в замаху на депутата. 

Затриманим за вбивство трирічного хлопчика оголосили про підозру. Шевченківський районний суд Києва 4 грудня обрав запобіжний захід підозрюваним у вбивстві дитини. Їх заарештували на 2 місяці без права внесення застави. 

За словами народного депутата 8-го скликання Ігора Мосійчука, організатором замаху на Соболєва виявився Абуєв. Сам Абуєв заявив, що не причетний до злочину. Соболєв сказав, що правоохоронці не допитали батька підозрюваного Абуєва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити