image
 |  4 2 Січня 2020 | 17:34

Замінити «маріонеточних прокурорів»: представники Героїв Небесної Сотні звернулися до Генпрокуратури

Адвокати родин Героїв Небесної Сотні вимагають заміни прокурорів у кримінальних провадженнях у справах Майдану, яких призначив Офіс Генпрокурора.

Про це повідомила адвокатка Євгенія Закревська на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що потерпілі у даній справі вважають, що прокурорів, які належним чином представляли обвинувачення – Олексія Донского, Ігоря Земскова, Яніса Симонова було замінено на “маріонеточних” прокурорів.

«Ми маємо обґрунтовані побоювання, що повністю законна і обґрунтована позиція прокурорів Ігоря Земскова, Яніса Симонова, Дениса Іванова у цій справі і відмова виконувати незаконні позапроцесуальні вказівки Генерального прокурора стане підставою для переслідувань зазначених прокурорів, для помсти їм з боку керівництва Генеральної прокуратури, які є одночасно і членами комісії, що буде затверджувати на посаді — тобто очевидно мають конфлікт інтересів», — написала адвокатка.

Варто зазначити, що 2 січня відбуватимуться співбесіди на затвердження адміністративних посад прокурорів як з нової групи прокурорів, так і з попередньої.

Читайте також: «Путін – не Юзік»: Соколова рознесла Зеленського за новорічне привітання

Представники родин Героїв Небесної Сотні звертаються до комісії з добору керівного складу органів прокуратури затвердити на адмінпосадах лише Ігоря Земскова, Яніса Симонова та Дениса Іванова.

Крім того, вони вимагають не затверджувати на посаді начальника другого відділу процесуального керівництва Департаменту у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами 2013 – 2014 роках, прокурора з нової групи Сергія Куцого.

Також родичі загиблих звертаються до Генпрокурора Руслана Рябошапки та його заступника Віктора Трепака відсторонити від ведення розслідування щодо злочинів, вчинених на Майдані протягом 2013-2014 років, Олександра Шевеленка, Сергія Куцого та Дениса Суботіна та повернути попередню групу прокурорів у кримінальному провадженні щодо «ексберкутівців».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити