image
 |  2 25 Липня 2018 | 21:09

Замок Любарта — у топ-5 замків України, які варто відвідати кожному (ВІДЕО, ФОТО)

Місця, де потрібно побувати кожному українцю.


Про це 25 липня 2018 року повідомляє сайт «1+1».


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=G1d_Ar77Knk[/embed]

Кожна нова подорож відкриває нове та незвідане, а жага до пригод змушує забути про всі турботи. Плануючи відпочинок на вихідних, в першу чергу спадають на думку ті місця, де ви побували вже сотні разів. Ми пропонуємо спробувати щось новеньке, адже в нашій країні так багато мальовничих місць. Ми обрали ТОП-5 замків, де варто провести вихідні кожному українцю.


Замок Любарта, Луцьк


[embed]https://youtu.be/w70TX2Poa5c[/embed]

Неприступна фортеця, «корона» Старого Луцька, замок Любарта вже сім століть береже для нас традиції середньовічної архітектури. З висоти фортеця нагадує за формою трикутник – це пов’язують із символізмом: вежі замку, які умовно називають Віра, Надія, Любов, пов’язують товсті муровані стіни.


Замок Паланок


[embed]https://youtu.be/ndhDGR_DtEU[/embed]

Замок Паланок - це велична фортеця, що знаходиться у стародавній частині Мукачево. Фундаментом замку є гора вулканічного походження. Існує легенда, що гору насипали своїми руками жителі міста для оборонної споруди. Однак побудова такого фундаменту принесла людям багато мук - від цього місто отримало назву Мукачево. Подейкують, що у глибокій криниці замку водяться привиди. Місцеві та туристи неодноразово чули незрозумілі звуки та шарудіння. Якщо ви бажаєте насолодитися історичною величчю славного минулого України, вирушайте в Мукачево.


Замок Радомисль


А у 1885 році чеські пивовари Альбрехти відкрили броварню, продукція якої експортувалася в країни Європи. На місці папірні зараз музейний комплекс «Замок Радомисль» з експозицією української домашньої ікони, а броварня є одним з провідних підприємств пивної галузі України.


Золочівський замок


Замок розсташований у Львівській області. Він представляє собою двоповерхову будівлю. З 2009 року замок відкрито для огляду. Також тут розміщена палацова капличка Благовіщення, виставковий зал і королівська скарбниця. На території замку дуже красиво, тому після екскурсії можна насолодитися прогулянкою.


Олеський замок


Олеський замок - пам'ятка архітектури та історії XIII—XVIII століть, що розташований у Львівській області. Цей замок один з найстаріших в Україні і має бурхливу історію. У замку розташований музей, де міститься найбільша в Україні кількість дерев'яних скульптур. Унікальні колекції привертають увагу великої кількості туристів. Тут також є роботи Пінзеля, Гутера, Кутшенрайтера, Фесінгера, Осінського та Оброцького.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити