image
 |  2 16 Листопада 2018 | 13:52

Запчастини до техніки, бензопили, ізострічка та гроші: як найбільше луцьке підприємство допомагає фронту

На підприємстві Kromberg & Schubert встановили скриню допомоги фронту. Багатьох тутешніх працівників доля пов’язала з війною на Сході України. У когось там чоловік, у когось брат, у когось син, а хтось і сам, змінив роботу в теплому цеху на промерзлий бліндаж.Про це «ВолиньUA» інформує прес-служба Kromberg & Schubert.З перших днів війни Kromberg & Schubert регулярно допомагає українській армії. Підприємство співпрацює з волонтерами та напряму з військовими частинами. Також тут постійно встановлюють скриньки для збору коштів від працівників.
- З проханнями про допомогу, до підприємства багато разів зверталися добровольчі батальйони «Торнадо», «Донбас», «Айдар». Ми постійно підтримуємо Луцький військовий госпіталь та спілку воїнів АТО «Щит» з Горохова, співпрацюємо з громадським формуванням «Самооборона Волині» та багатьма волонтерами, - говорить соціальний працівник Kromberg & Schubert Наталія Шевельова.
Волонтер Віталій Гладун у справі з часів Майдану 2014-го. Захист своєї Батьківщини чоловік вважає священним обов’язком, але, за станом здоров’я, воювати не може. Тому й вирішив допомагати країні у такий спосіб.- Нині ситуація із забезпеченням фронту, звичайно, краща, ніж була на початку війни. Проте, бійці, як і раніше, потребують обмундирування, теплого одягу, продуктів харчування, зрештою, простої моральної підтримки. Та й домашня їжа нашим хлопцям смакує набагато краще, ніж тушонки зі складів.
- З проханням підтримати українських військових ми часто звертаємося до різних підприємств і організацій. Нам постійно допомагає Кромберг енд Шуберт. Звідти на фронт регулярно передають спецодяг, рукавиці, чоботи, закуповують маскувальні сітки, бензопили, сокири, монтажну піну та багато іншого, - розповідає Віталій Гладун.
За допомогу у скрутний час, яка згодом стала регулярною, заводу Kromberg & Schubert вдячне командування Військової частини 2466 (Стаціонарна база з ремонту автомобільної техніки), що в місті Луцьк.
- Нашу частину сформували минулого року. У користування дали занедбане приміщення, а коштів на його ремонт не було. Виручив Кромберг. За рахунок підприємства закупили не лише будівельні матеріали, фарбу та цемент, а й необхідну оргтехніку. З того часу завод нам постійно допомагає. Частково закуповує запчастини для ремонту спецтехніки, звідти ми отримуємо ізострічку, ємкості для пального та мастил, - говорить заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Анатолій Вознюк.
На підприємстві вважають, що підтримка української армії для них є справою честі.

- Добре, що є волонтери, які переймаються проблемами війська. Співпрацюючи з ними, ми завжди в курсі того, що відбувається на фронті і допомагаємо всім необхідним, - підсумовує Наталія Шевельова.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити