image
 |  2 22 Грудня 2020 | 14:50

Запис розмови голови КСУ вказує на його причетність до суддівського шахрайства (ВІДЕО)

Сьогоднішній голова Конституційного суду Олександр Тупицький по всій видимості був причетний до заволодіння майном заводу в Донецькій області, коли працював там як районний суддя. Також Тупицький можливо отримав за це частку в підприємстві. Вже будучи заступником голови КСУ він відмовляв свідка від свідчень у даній справі.

Про це повідомляється у розслідуванні проекту “Схеми”.

Запис розмови Тупицького в рамках провадження стосовно іншого судді-екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, був зроблений слідчими Генпрокуратури восени 2018 року. Тупицький, будучи тоді заступником голови КСУ, попросив зустрітися в кафе свого знайомого Донецького підприємця Владислава Дрегера.

У розмові Тупицький переконував Дрегера не давати свідчення проти нього правоохоронцям про справу “зуївського енергомеханічного заводу”, який розташований у місті Зугрес Донецької області. Татькова у свою чергу підозрювали у заволодінні цим підприємством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги народу» хочуть скасувати штрафи за відмову обслуговувати українською мовою

У розслідуванні стверджується, що Тупицький отримав свою частку в майні заводу. З 2009 року міноритарним власником заводу був Борис Румак, якому сам суддя довіряв цілих три роки керувати своєю машиною.

Тупицький на зустрічі говорить Дрегеру, що щодо нього не слід свідчити, тому що це “все одно нічим не закінчиться” і тільки зіпсує відносини.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити