image
 |  18 12 Листопада 2020 | 18:33

Заплутався у браконьєрських сітках: у озері на Волині врятували птаха

На озері Оріхове Ратнівського району екологи під час рейду 12 листопада врятували водяного птаха – норця. Птах заплутався у браконьєрські риболовні сітки і не міг вибратися самостійно.

Про операцію порятунку Суспільному розповів керівник Держекоінспекції у Волині Олександр Кралюк. З його слів, подібні випадки, коли птахи заплутувалися у сітки, цьогоріч фіксували неодноразово. Цього разу, каже, птаха вдалося дістати неушкодженим.

Загалом під час рейду екологи на озері виявили ще 14 безгосподарських риболовних сіток загальною довжиною 700 метрів. На двох людей склали адмінпротоколи.

В Держекоінспекції розповіли, що за 2020 рік працівники інспекції вже втретє визволяють птахів із сіток. Нині в області працюють 13 інспекторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи послаблюватимуть карантин на Волині?

Зі слів головного еколога області, в екоінспекторів обмежені технічні можливості для виявлення та оперативного реагування на подібні порушення законодавства: "Із браконьєрством миритися точно ніхто не буде. Ми і зараз із цим не миримося, а боремося, але, до прикладу, браконьєри з тепловізорами за 1 кілометр нас вже бачать, а ми їх ні"., – зазначив керівник управління.

Екологи кажуть, що браконьєрські сітки щороку наносять значну шкоду природі, Крім пернатих від сіток гине риба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити