image
 |  4 3 Серпня 2022 | 13:32

«Запоріжжя готується до оборони», - волонтер «Легіону Свободи» Костянтин Денисов

Ситуація напружена. Більшість території Запорізької області - окупована. Ворог готується до наступу на Запоріжжя.

На цьому в етері телеканалу «Апостроф ТБ» акцентував волонтер «Легіону Свободи» Костянтин Денисов.

«Ми вже неодноразово чули і бачили відео- й фотодокази того, що рухається гаубиці, артилерійські системи, різна броньована техніка вбік Запоріжжя. І не тільки з Маріуполя. Через Бердянський торговий порт окупанти завозять техніку, боєприпаси, а з Бердянського порту вивозять нагробаване на території Запорізької області зерно. Вони намагалися навіть відновити роботу Мелітопольського аеродрому для того, щоб перекидати і техніку, і живу силу. Але всі їхні спроби відновлення наші вправні захисники помножили на нуль», - зазначив волонтер.

Запоріжжя, наголосив Денисов, готується до оборони.

«Довкола міста збудовано декілька кіл оборони. Живемо з постійними повітряними тривогами. Періодично відбуваються артилерійські дуелі. Вправні українські артилеристи б’ють ворога. ЗСУ, Нацгвардія, добровольчі формування, ми, бійці «Легіону Свободи», виконуємо завдання, пов’язані зі захистом обласного центру від наступу російських і керованих нею бандитських формувань», - акцентував.

За словами Денисова, низка громад Запорізької області перебувають під безперервним артилерійським вогнем окупантів.

«Новодарівка, Оріхів, Гуляйполе, Степногірськ - ці громади найбільше страждають. Оріхів – найбільший населений пункт під контролем українських військ, що стоїть на шляху до обласного центру. Відповідно, там і міномети, і танки, і артилерія, і «гради». Були повідомлення, що Гуляйпільська громада зазнавала ударів російської авіації. Через перебиті росіянами каналізацію та водопровід, без доступу до води мешканці Степногірської громади. У Мелітопольському й Бердянському районах уже тривалий час перебитий газогін», - зазначив.

Ворог, зауважив волонтер, здебільшого руйнує житлово-комунальну інфраструктуру та б’є по цивільній.

«У своїх ватних пабліках окупанти постійно публікують, що нібито українські захисники на території шкіл, лікарень, дитячих садків розміщують свої батареї, склади озброєння, прозоро натякаючи, що й надалі битимуть по цивільній інфраструктурі. В Степногірську, приміром, вони завдали артилерійського удару по дитячому садочку», - додав.

Чимало техніки, підмітив Денисов, ворог загнав на території виробничих і побутових приміщень Запорізької АЕС. Із Енергодару «градами» лупить по інших громадах.

«Через декілька днів після початку відкритої агресії, росіяни підійшли до Енергодару, розвернули «гради» на блоки АЕС, почали шантажувати тим, що почнуть стріляти по цих енергоблоках. Намагалися навіть перепідключити атомну станцію на свій якийсь російський ресурс, але нічого в них не вийшло, - підкреслив волонтер і додав: - Варто віддати шану працівникам АЕС, які не пішли на співпрацю з росіянами, які без сну, без відпочинку, без якихось елементарних умов, під постійним тиском, під автоматами продовжують виконувати свої посадові обов’язки та підтримувати в робочому стані всі блоки Запорізької атомки. Вони не зрадили українську державу і за це їм велика повага».

Єдиною дорогою виїзду з окупованих територій, зауважив волонтер, фактично зостається шлях через Василівку.

«На блокпостах - кілометрові черги. Умови жахливі. Окупанти не випускають з автомобіля навіть у туалет сходити. Зокрема жінок і дітей. Люди, які виїжджали з окупованих громад Бердянського району через Василівку, розповідали, що 2-3 дні стояли на блокпосту. Окупанти могли під будь-яким приводом і в будь-який момент розвернути машину, навіть не зважаючи на те, що вона вже була готова проїжджати блокпост. Шукають військових, чоловіків, чіпляються до будь-якої дрібниці, щоб пограбувати виїжджаючих, або під будь-яким формальним приводом не пропустити їх», - зазначив

Та попри все люди однаково продовжують виїжджати з окупованих територій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити