image
 |  14 24 Листопада 2020 | 15:26

Зарплата під 300 тисяч: що в декларації Волинського мера, який погорів на хабарі

Заробітні плати під 300 тисяч у рік та десятки земельних ділянок, що декларують ТОП-чиновники Камінь-Каширської міської ради.

Журналісти «ВолиньUA» проаналізували доходи мера Камінь-Каширська, головного землеупорядника, депутата голови земельної комісії, першого заступника та секретаря ради. Дані є у відкритому доступі. На відміну від самих посадовців міської ради, адже за контактами вказаними на офіційному сайті міської ради протягом декількох днів - не вдалось зв’язатися.

Міський голова Камінь-Каширського Бондар Василь Іванович заробив за основним місцем роботи у 2019 році – 307 тисяч 372 гривень та отримав пенсію 58 тисяч 779 гривень. 

Перший заступник міського голови, депутат Камінь-Каширської міської ради Шворак Микола Іванович заробив у 2019 році за основним місцем роботи- 270 тисяч 786 гривень, отримав грошову винагороду у раді - 3 тисячі 230 гривень.

Декларує посадовець житловий будинок площею 388 кв.м. та три земельні ділянки в Камінь-Каширську: 10 сотих та 16, 48 сотих отримана в 2010 році, 30 сотих отриманих в 2015 році. Дружина Руслана Шворак має в Камінь-Каширську 10 сотих – 2014 році та ще 10 сотих дата набуття права власності у 2013 році в Підцир'я, Камінь-Каширського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камінь-Каширська міськрада приховала рішення останньої сесії

Секретар ради, депутат Камінь-Каширської міської ради Бащук Наталія Миколаївна декларує заробітну плату за основним місцем роботи – 265 тисяч 077 гривень та премію отриману в раді – 6 тисяч 956 гривень.

Начальник земельного відділу міської ради Романюк Тетяна Петрівна не вказала своєї заробтної плати , натомість в родини є чимала кількість земельних ділянок. 

В чоловіка Сергія Романюка є ділянка площею 18 сотих в селі Раків Ліс, Камінь-Каширський район, отримана в 2014 році. Тоді, як свекор головного землеупорядника отримав чотири ділянки у 2012 році в селі Раків Ліс площами: 30.2 соток, 82.94 сотки, 32.93 сотки, 56.61 сотки та 25 соток в 2007 році. 

Голова земельної комісії, депутат Герасимик Петро Михайлович декларує доходи за 2019 рік заробітну плату отриману за основним місцем роботи ВК ТК «Пасаж» - 71 тисяч 214 гривень та пенсію 23 тисяч 392 гривень. Матеріальну допомога від міської ради – 6 тисяч гривень.

Дружина голови земельної комісії Світлана Герасимик працює у Відділі освіти Камінь-Каширської районної державної адміністарції де отримала в 2019 році заробітну плату 168 тисяч 740 гривень. Щодо земельних ділянок, то в Петра Герасимика є 10 сотих в Камінь-Каширську та в Підцир'ях, Камінь-Каширського району 1 сотка й 0,5 соток. В дружини Світлани Герасимик 15 соток в селі Підцир'ях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку заробітну плату отримує керівний склад Рожищенської міськради?

До слова, згідно даних офіційного сайту Камінь-Каширської міської рали 4 листопада скликалась земельна комісія, однак, питань які розглядались нам не вдалось знайти в публічному доступі. Так само, як і рішень 55 сесії міської ради, яка скликалась на 12 листопада. Станом на 24 листопада в рубриці «офіційні документи» є наявники дані з 54 сесії датованих 21 жовтня 2020 року.

Ми писали раніше про те, як Камінь-Каширська міськрада приховала рішення останньої сесії.

У вересні цього року Міського голову Камінь-Каширського Василя Бондаря, а також депутата та землевпорядника міськради затримали за хабар у 4 тисяч доларів, про це інформував Офіс генпрокурора України.

За даними слідства, підозрювані вимагали і одержали від суб’єкта господарювання 4 тисячі доларів за сприяння у виділенні земельної ділянки для будівництва багатоквартирного будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок, квартира та земля: Що у декларації міського голови з Волині, якого спіймали на хабарі

На початку жовтня рішенням Луцького міськрайонного суду Міського голову Каменя-Каширського відсторонили від посади до 1 грудня 2020 року.

26 вересня у Луцькому міськрайонному суді кожному з підозрюваних обирали міру запобіжного заходу, утім – жодного не взяли під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто став депутатом Камінь-Каширської районної ради (ПОВНИЙ СПИСОК)

У всіх трьох випадках суд, зважаючи на позитивну характеристику підозрюваних та їхні проблеми зі здоров’ям, обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце проживання за строком на 2 місяці, тобто до 26 листопада 2020 року включно.

Зауважимо, що міський голова Каменя-Каширського – Василь Бондар. Окрім нього, від посади відсторонили і провідного спеціаліста земельного відділу Камінь-Каширської міської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити