image
 |  0 12 Лютого 2020 | 10:07

Засновник Telegram запустив анонімний інтернет, де можна створювати сайти

Команда Telegram підприємця Павла Дурова запустила інструмент TON Sites, що дозволяє створювати і отримувати доступ до сайтів в децентралізованої мережі TON (Telegram Open Network).

Про це повідомляє «Хвиля».

В силу особливостей архітектури мережі її користувачів значно складніше ідентифікувати. Передбачається, що обмежити доступ до сайту в ній теж буде непросто.

З технічної точки зору сайти TON майже не відрізняються від звичайних веб-сторінок. Але доступ до них здійснюється за допомогою мережі TON, яка працює поверх інтернету - так звана оверлейна мережа. За таким же принципом, функціонують відомі проекти анонімних тимчасових мереж на зразок I2P і Tor.

Подібні мережі (їх ще називають даркнет або темним інтернетом) залучають різну аудиторію. Від анонімів до великих підпільних майданчиків, які займаються торгівлею наркотиками, зброєю та іншими видами незаконної діяльності.

У кожного такого сайту є абстрактна ADNL-адреса замість більш поширених IPv4- або IPv6-адрес, вони приймають запити HTTP через розроблений Telegram протокол RLDP замість звичайного TCP або IP. Шифрування обробляється ADNL, тому розробникам не потрібно використовувати HTTPS.

Для доступу до існуючих і створення нових сайтів потрібні спеціальні шлюзи між «звичайним» інтернетом і мережею TON. Доступ до сайтів TON здійснюється за допомогою HTTP-> RLDP-проксі, що працює локально на клієнтському комп'ютері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печерський райсуд заблокував 8 новинних ресурсів, зокpема «Досьє» і «Капітал»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити