image
 |  0 7 Вересня 2018 | 12:47

Заступник генпрокурора Луценка отримав рекордну зарплату

Юрій Столярчук задекларував наприкінці серпня дохід у майже півмільйона гривень, що у кілька разів більше попередніх місяців.
Про це пише Bihus.info.
Заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук, який отримав догану в 2017 році, наприкінці серпня 2018 задекларував безпрецедентний дохід у 425 340 гривень. Посилаючись на відповідь ГПУ на інформаційний запит, журналісти вказують, що це в 3,5 рази більше, ніж у попередні місяці.
Оклад заступника Юрія Луценка – 32 тисячі гривень, решта заробітної плати в ГПУ – це надбавки, доплати, матеріальна допомога та премії.
Видання нагадує, що минулого року Столярчук отримав догану від дисциплінарної комісії прокурорів за закриття епізоду про земельне рейдерство у справі екс-генпрокурора Віктора Пшонки.
«Це мало б позбавити заступника Генпрокурора премій, принаймні, на місяць. Однак Юрій Луценко проігнорував рішення КДКП та не підписав наказ про застосування покарання щодо Столярчука. Навпаки, одразу після накладення стягнення комісією Столярчука преміювали - у розмірі 140% посадового окладу», – вказують журналісти.
Нагадаємо, наприкінці листопада 2017 заступник Луценка Юрій Столярчук отримав догану від дисциплінарної комісії за втручання у службову діяльність прокурора Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ. Не будучи процесуальним керівником у кримінальному провадженні та не входячи у групу прокурорів, закрив справу Пшонки у частині підозюваної Оксани Валешинської, яка юридично забезпечила відчуження спірних паїв однієї з агрофірм на користь своєї компанії. Напередодні закриття Столярчуком провадження сама підозрювана, перебуваючи в розшуку, кілька разів відвідувала його в ГПУ, про що свідчать відеозапис і офіційне підтвердження прокуратури.
Згодом стало відомо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко вже дев'ятий місяць не підписує наказ про висунення догани своєму заступникові. Він навпаки продовжує преміювати порушника щедрими виплатами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп розповів про ресторанні посиденьки з президентом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити