image
 |  4 18 Листопада 2017 | 11:20

Заступника директора Українського інституту національної пам'яті не впустили до Польщі

Польські прикордонники не впустили до Польщі Святослава Шеремету.

Про це 18 листопада 2017 року повідомив сайт «Варіанти».

Сьогодні о 12.00 на міжнародному пункті пропуску Шегені польські прикордонники не впустили в Польщу відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.

Святослав Шеремета їхав у Ланцут разом з делегацією товариства «Надсяння» в одному з двох автобусів делегації на вшанування загиблих українських воїнів.

Спочатку в нього забрали паспорт і наказали чекати керівника зміни. Останній повідомив про те, що Святославові Шереметі заборонено в’їзд до Польщі.

У Святослава Шеремети Шенгенська віза, видана Німеччиною.

Святославу Шереметі прикордонники повідомили, що йому заборонено в'їзд на рік в Польщу і зону Шенгену.

Нагадаємо, в Україні скасують для поляків заборону на проведення ексгумації та перепоховань.Такою є узгоджена рекомендація Консультативного комітету президентів України та Польщі, засідання якого відбулось вчора, 17 листопада, у Кракові. Сторони повинні рекомендувати урядам незабаром провести спільну нараду з цього питання.

У квітні державна комісія не дала дозволу на проведення розкопів та ексгумації поляками у Костюхнівці.

Нагадаємо, що Святослав Шеремета є заступником голови Українського інституту національної пам’яті, очолюваного Володимиром В’ятровичем.

Польські ЗМІ недавно повідомили, що Шеремета є у списку українських чиновників, яким заборонено в'їзд до Польщі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити