image
 |  2 27 Червня 2020 | 14:52

Засуджений у Швейцарії екс-нардеп із Волині нарікає на маніпуляції та оскаржує рішення суду

Рішення швейцарського суду щодо українського ексдепутата Миколи Мартиненка є проміжним, воно не вступило в силу і він вже оскаржив його в апеляційному суді.

Про це УНН повідомила пресслужба колишнього народного депутата.

У Мартиненка вказали, що теза про "28 місяців ув’язнення" була маніпулятивною, оскільки "16 місяців з них складає умовний термін".

Також зазначено, що "не відповідає дійсності інформація про "24 місяці ув’язнення" для Павла Скаленка" - насправді це суто умовний термін". 

"Рішення суду є проміжним і не остаточним, воно не вступить в силу і я вже оскаржив його до апеляції", - наводить пресслужба слова екснардепа. 

Як повідомлялося раніше в УНН, раніше ЗМІ стало відомо, що швейцарський суд засудив Мартиненка до 28 місяців ув’язнення за відмивання грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії екс-нардепа з Волині засудили до 28 місяців тюрми за відмивання коштів

Вказується, що справа у Швейцарії пов’язана із українською справою щодо колишнього народного депутата та його спільників, яку вели НАБУ й САП і яка нині розглядається у Вищому антикорупційному суді. 

Ще на початку 2019 року українські правоохоронці оприлюднили в суді документи, які свідчать про прямий стосунок колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до офшорної компанії Bradcrest Investments, що, за даними офіційного слідства, в декількох країнах (Чехія, Швейцарія, Україна) отримувала "відкати" на українських підрядах "Енергоатому" на загальну суму у 6,5 мільйона євро (еквівалент 70 мільйонів гривень на момент транзакцій).

У відповідь захисники ексдепутата тоді заявили, що він такі документи до банку не подавав.

Нагадаємо, в українському суді розглядається справа щодо заволодіння ексдепутатом "Народного фронту" Миколою Мартиненком коштами підприємства "Енергоатом" під час закупівлі обладнання в чеського акціонерного товариства Škoda JS, а також заволодіння коштами держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний українець втік із карантину у Варшаві і влаштував «дикі танці» на капотах авто

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити