image
 |  4 6 Серпня 2020 | 22:45

Затримали директора приватної фірми, якого підозрюють у знищенні санаторію «Журавушка»

Директора комерційної структури, який підозрюється у незаконному знищенні санаторію "Журавушка" та завданні збитків на суму 20 млн грн, затримано та доставлено до суду для обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури міста Києва.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими поліції затримано та доставлено до суду для обрання запобіжного заходу директора комерційної структури, який підозрюється у незаконному знищенні об’єкту державної форми власності та завданні збитків на суму 20 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у квітні поточного року вказаній особі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України за фактом незаконного демонтажу та руйнування цілісного майнового комплексу, розташованого у селі Пухівка Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надані «правками Геруса-Кисилевського» пільги сталеплавним заводам позначаться на кишені українців, — ексміністр

Вказаний комплекс у 2008 році був переданий підприємству в довгострокову оренду за умови повернення державі після закінчення строку договору. На час передачі в оренду на території комплексу функціонував санаторій "Журавушка" та дитячий табір.

"Слідством встановлено, що починаючи з серпня 2017 року по теперішній час орендарем незаконно, без відома та погодження державних органів здійснено фактичне руйнування цього майна. Проведеними експертизами встановлено збитки державі на суму близько 20 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Також у зв’язку з тим, що після повідомлення про підозру підприємець почав переховуватися від правоохоронних органів, його було оголошено у розшук та отримано дозвіл на затримання для доставки до суду з метою обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка впала за півроку на 6,5%. У другому кварталі — на 11%

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити