image
 |  0 7 Липня 2020 | 10:25

Затримали поляка, який зневажив працівника з України в «Бєдронці»

Поліція Кракова затримала 37-річного чоловіка, який у «Бєдронці» образив працівника з України через його національність.

Як повідомляє «Yavp.pl» з посиланням на сайт місцевої поліції, винуватцем інциденту виявився житель Підкарпатського воєводства, який деякий час проживав у Кракові.

Після затримання чоловік зізнався у скоєному і написав пояснення. За публічну образу людини через її національність йому загрожує до 3-х років тюрми. Поки що його відпустили на підписку та заборонили наближатися й контактувати з українцем, якого він образив.

Нагадаємо, інцидент трапився 27 червня в магазині Biedronka на вулиці Окуліцкєго, 51 в Кракові. Туди увійшло двоє чоловіків, один з яких не мав захисної маски на обличчі й на зауваження працівника з України почав відповідати грубістю. А коли почув східний акцент працівника, взагалі оскаженів. «Ukrainiec, k**wa je***ny! On będzie, k**wa u nas w Polsce rządzi!», - кричав чоловік.

Кілька останніх секунд вдалося записати на телефон одна з клієнток магазину і переказала відео до Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії у Варшаві. Також запис потрапив до засобів масової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ukrainiec, k**wa je**ny!»: поляк у «Бєдронці» образив працівника з України (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити