image
 |  2 17 Квітня 2019 | 12:46

Затвердили вартість теплової енергії для котельні на альтернативному паливі у Луцьку

Вартість виробництва теплової енергії для котельні, яка працюватиме на альтернативному виді палива, буде менша на 10%.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради повідомив в.о. директора департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв.

Відповідно до проекту реконструкції котельні ДКП «Луцьктепло» по вул. Боженка,32 встановлено водогрійний котел продуктивністю 5,0 МВт, що працює на щепі, та призначений для теплопостачання споруд промислового та комунально-побутового призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанин отримав штраф за хибний виклик «швидкої»

"Робота котельні дозволить безперебійно забезпечити гарячим водопостачанням мешканців мікрорайону ДПЗ як у міжопалювальний так і опалювальний періоди. Аналіз структури собівартості свідчить, що найбільша частка витрат, пов’язаних із виробництвом та постачанням теплової енергії, припадає на паливо (до 75%). За умови реконструкції котельних централізованих систем теплопостачання виникає можливість диверсифікації дорогого природного газу і його заміни на економічно більш привабливі види палива і енергії. Це дає можливість оптимізувати собівартість вироблення теплоти за рахунок зменшення у її структурі паливної складової", - зазначив Костянтин Патракеєв.

Вартість виробництва 1 Гігакалорії на альтернативних джерелах палива становитиме 1371 грн, тоді як на природному газі - 1524 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити