image
 |  5 4 Грудня 2018 | 09:43

«Завдання священика – утвердити вояків духовно», – військовий капелан з Волині

Військовий капелан настоятель парафії Собору Пресвятої Богородиці с. Забороль Луцького районного деканату протоієрей Віталій Антонюк розповів інтеренет-виданню «Волинські новини» (volynnews.com) про свій досвід перебування у зоні АТО. 

Про це пише у Фейсбук Волинська єпархія Київського Патріархату.

Душпастир повідав про те, як перебував у ротації у Красногорівці та возив із іншими священиками гуманітарну допомогу. Згадуючи, про своє перебування із вояками о. Віталій зазначив, що священик на фронті потрібен для спілкування і духовної розради, а для цього військовики повинні йому довіряти й ділитися проблемами.  

Бійці, які перебувають там, не мають багато часу на молитву. Проте «щоранку ми разом молимося дві-три хвилини. Потім священик каже напутнє слово: чому вояки тут і за що воюють. Треба все добре продумати й викласти. Пояснити, що вони захищають рідну землю, Богом дану. Завдання священика – утвердити вояків духовно і налаштувати. Адже людина з вірою – переможець, вона іде з Богом, не робить зла, захищаючи землю» – пояснює капелан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські капелани збирають допомогу для захисників 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити