image
 |  13 14 Серпня 2022 | 15:59

Завдяки новій зброї від партнерів Україна змінила стратегію

В останні тижні Україна змінила стратегію за допомогою нової далекобійної зброї, отриманої від західних партнерів, і досягла успіху в уповільненні просування російських військ.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, передає Цензор.НЕТ.

Видання зазначає, що з весни до літа українські війська зазнали обстрілів з боку російської артилерії на сході України, збільшуючи втрачаючи позиції й до 200 військових на день у нерівних боях.

"Але останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї і досягла успіху, максимального на даний момент, у покращенні просування Росії", - наголошує видання.

Забезпечено зростання арсеналу західної зброї великої дальності та за допомогою партизанів Україна змогла нанести удар по російським військам глибоко в тилу, зруйнувавши критичні лінії постачання та все частіше наносячи удари по цілям, які мають ключове значення для бойового потенціалу РФ.

«Завдаючи ударів у глибокому тилу ворога, українці визнають бойовий потенціал Росії, сповільнюючи її просування на сході та створюючи нові вразливі місця на півдні», – додає видання.

Нова зброя також змусила Росію перебудовуватися на полі бою, надавши українській армії деякі перепочинки для прийняття більш стратегічних рішень.

Нова стратегія добре підходить для контрнаступу на Херсон, постачання якого неможливе з чотирьох мостів через Дніпро, вважають у виданні.

NYT відзначає вибухи на авіабазі в окупованому Криму та підриві мостів у Херсонській області.

"Ця стратегія, здається, дає певні результати. Хоча українські військові не досягли серйозних територіальних успіхів, вони зможуть сповільнити просування Російської Федерації на даний момент і зупинити важкі втрати, які Україна зазнала в останні місяці", - пише видання.

Водночас воно означає, що російські військові все матимуть достатньо сил для продовження наступних операцій.

«Зусилля України на півдні є не таким змінним підходом, як розширенням за допомогою нової зброї більшої дальності стратегії, прийнятої на початку війни і покликаної зрівняння правил гри з Росією. сили мали бути новаторськими та гнучкими», - йдеться в статті.

Автори відзначають, що Україна сподівається почати перелом ходу війни на півдні, особливо на Херсонщині.

«Український шлях, який з кожним днем ​​залишається дедалі очевиднішим, переривається у завданні ударів, які підривають здатність Москви підтримувати сили, розгорнути її на фронті», – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили російський Су-25 і чотири безпілотники

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити