image
 |  2 16 Грудня 2020 | 08:16

Завдяки зверненню небайдужих рибалок на озеpі Домашнє вилучили безгосподарські сітки

13 грудня 2020 року на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих громадян про порушення Правил рибальства на оз. Домашнє, поблизу с. Кримно Старовижівського району Волинської області.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкту спільно з громадянами, які повідомили про правопорушення, виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 8 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 400 метрів. Складено акт виявлення безхазяйного майна, знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40»,- повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Одночасно нагадуємо, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов΄язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення. Крім того, надання завідомо неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно ст. 188-5 КУпАП. Так, протягом 2020 року 45 дзвінків на «гарячу лінію» виявилися хибними – інформація, надана громадянами, не підтвердилася.

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькому зоопарку мешкає малюк чорночубих мангобеїв (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити