image
 |  2 19 Грудня 2017 | 10:34

Захисник 51-ої бригади Василь Нагорний розповів про адвокатські перемоги

За один день заходять на каву добрий десяток бійці, інколи бачив скупу сльозу командирів легендарних підрозділів і навіть намагалися подарувати бойову нагороду, - захисник 51-ої бригади Василь Нагорний розповів про адвокатські перемоги.
Про це він написав у «Фейсбуці».
Допис Василь Нагорний, котрий вже кілька років захищає у судах український військовослужбовців, присвятив Дню адвокатури, який святкується сьогодні.
«Три роки з бійцями пролетіли, як один день… Різне було: радість зустрічей і чорні хустки смутку, становлення справжньої дружби і «постріли» зради в спину, корисливість і милосердя, байдужість і неймовірна самопожертва, штучні посмішки і щирі сльози радості та смутку….
Та попри те, що тимчасово зняв «діловий костюм» адвоката, я щасливий! До кого ще з адвокатів за один день заходять на каву добрий десяток бійці різних бригад, тербатів, кому доводилось з адвокатів вислухати душу, а інколи й побачити скупу сльозу командирів легендарних підрозділів 51, 14 бригади, кіборгів, бійців-орденоносців тощо, кому ще з адвокатів намагався подарувати свою бойову нагороду атовець…
Зупинити бійця, який вирішив йти «підірвати» прокуратуру, військовий комісаріат, ОДА і т.д. (поки вдавалось без «осічок»), вивести атовця зі стану «білої гарячки», відмовити від суїциду, вказати шлях, як перемогти бюрократа-чиновника, відстояти бійця в суді (а то й пів бригади), переконати батьків загиблого воїна, вдову не вганяти себе журбою в могилу та повернутись до життя – це і є мої адвокатські перемоги. Так, вони не є тріумфальними справами, не є, так званими, «жирними» справами, як для адвоката, але вони важливі, а то й доленосні, як для мене,так і для людини. І я горджусь тим, що маю нагоду допомагати бійцям та не втрапив в залежність від амбіцій меценатів чи політиків. Сказати, що було важко, нічого не сказати… було і нестерпно, і образливо, особливо коли деякі нахабні істоти, розпускали плітки про те, що я за свої послуги в бійців свиней, корів в селах забираю або коли нахабні істоти, отримуючи величезні кошти від меценатів чи грантодавців - посилали до мене бійців, а ставили галочку собі, кладучи кошти в кишеню (ви що серйозно думаєте, що бійці на ваші прохання мені нічого не казали?)…Бог вам суддя… я вибачив», - розмірковує адвокат.
Нині Василь Нагорний каже, що атовці окріпли, стали на ноги, багато вчаться на юрфаках, є кому підстраховувати. Тож, з Нового Року, він все частіше одягатиме «костюм адвоката» та більше займатиметься «комерційною» адвокатурою, бо треба відновитись морально, фізично і матеріально.
«Вибачте, ще б написав багато слів вдячності, але прийшов боєць. Сидить кліпає очима…. видно корову привів мені з дому або … проблемку )))
- Мені тут порадили до вас… тут проблемка зі здоров’ям, а мені кажуть здоровий…
- Чай, каву будеш?
- Ні, мені краще простої водички… я в АТО просту чисту воду почав цінувати…
- Ну раз так, то даваймо братику закуримо для початку, розмова буде довгою…», - завершив розповідь адвокат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити